Programma komende bijeenkomsten

Onze vrijdagmiddagen zien er globaal zo uit:
– 13:30 uur:  inloop
– 14:00 uur:  presentatie
– 14:30 uur:  pauze
– 15:00 uur:  vervolg van de presentatie
– 15:30 uur:  gezellig samenzijn/lotgenotencontact
– 16:00 uur:  einde
 

In juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten
 

30 november 2018 – ‘Lekker eten met Parkinson’

Verzorgd door diëtisten Bonny van de Beemt en Brenda Theuns. Eten en drinken is de basis van een gezond en sociaal leven. Bij gezondheidsproblemen zoals Parkinson speelt voeding dan ook een belangrijke rol. De diëtist is deskundig op dit gebied en kan u goed adviseren en informeren. In de presentatie wordt de nieuwe schijf van vijf besproken en het belang van eiwitten als bouwstof van het lichaam. De zintuigelijke veranderingen als gevolg van Parkinson kunnen invloed hebben op bijvoorbeeld smaakbeleving of gevoel van honger en dorst. Ook hier is in de presentatie aandacht. Bonny en Brenda laten ons na de presentatie kleine hapjes proeven. De recepten komen uit het kookboek ‘Lekker eten met Parkinson’ van schrijvers Heleen Dicke en Gerrit Jan Bos. Al met al zal het een smakelijke middag worden.
 

14 december 2018 – Kerstbijeenkomst

Kerst is een feest van gezelligheid. De winkelstraten zijn extra verlicht met mooie lampjes, etalages zijn mooi opgemaakt met feestelijke kleding, thuis doen we al vroeg de kaarsjes aan, we zetten een kerst-cd op en verzinnen alvast wat we gaan eten met de Kerst als de hele familie komt. Ook dit jaar hebben we weer een leuk programma voor u samengesteld waarin muziek, gezelligheid, ontspanning, heerlijke hapjes en drankjes elkaar afwisselen.
Rinus Rasenberg zal als Zingende Veearts een optreden verzorgen. Al vroeg speelde Rinus gitaar, hij wilde zingen en schrijven, maar vergroeid met het boerenleven, koos hij voor een studie diergeneeskunde in Utrecht. Daar kon hij bij het studentencabaret toch zijn hobby uitoefenen. In zijn liedjes komen twee thema’s regelmatig naar voren: “nostalgie” en “de wijsheid van de boeren”.