Bijeenkomst 30-11-2018

Presentatie ‘Lekker eten en Parkinson’.
 

Diëtistes Marie-Louise de Rooij en Sandra van Veltom vertelden vandaag over lekker eten en de mogelijke problemen die Parkinson soms oplevert. Iedereen weet dat eten vaak steeds moeilijker gaat naarmate wij ouder worden. Dat je eten kan bereiden op zeer smakelijke manier zonder dat alles vermalen wordt tot een smakeloos papje, wist nog niet iedereen. Dat was dan ook het onderwerp waarin wij allemaal werden mee genomen.
 
Eten en voeding op tijd en in voldoende mate is heel belangrijk voor iedereen die medicatie tot zich neemt. Daarom werd de Schijf van Vijf en diverse mogelijkheden uitgebreid en stapsgewijs doorgenomen. Tevens ging de spreekster in op wat er met je lichaam gebeurt als je iets eet of drinkt.
 
Welke zintuigen en prikkels aan de gang gaan voordat je het in je mond neemt en welke gaan werken als je het in je mond hebt. Wij zijn ons dat vaak niet bewust. Er werd een oefening gedaan met een kruidnootje.
 
Aan het eind bestond de gelegenheid om zelf te proeven aan gerechten die speciaal waren klaargemaakt door de diëtistes voor mensen met vooral slikproblemen. Hier werd door alle aanwezige ruimschoots gebruik gemaakt. Van Fijnproevers uit Eersel was er ook een stand met diverse producten. Het was een zeer smaakvolle middag.
 

 
Verslag en foto’s: P. de Leeuw