Bijeenkomst 20-04-2018

Deze maand hadden wij neuroloog dr. J. Zijlmans in ons midden. Hij werkt in het Amphia Ziekenhuis in Breda en begeleidt en adviseert al heel wat jaren mensen met de ziekte van Parkinson. Dat daar heel wat jaren studie aan waren vooraf gegaan bleek uit zijn openingswoord. Het verhaal over wat er na zijn studie werd opgebouwd was goed in elkaar gezet. Voor veel aanwezigen natuurlijk wel iets wat zij in meer of mindere mate wisten.


Er kwamen regelmatig vragen of er werd doorgevraagd op iets wat dr. Zijlmans vertelde. De vragen werden dan naar tevredenheid beantwoord. Er waren nog vele vragen en open uitdagingen die hij als neuroloog graag zou oppakken.


Dat er binnen de neurologengroep veel te studeren en bestuderen valt liet hij dan ook duidelijk merken. Maar een mens kan niet alles en dat is dan ook de reden dat er een groep neurologen aan het werk is in het Amphia met ieder zijn specialiteit. Zij hebben regelmatig overleg over wie de uitdaging wil aangaan met een speciale problematiek die iemand is tegen gekomen.
 

Al met al een middag die voor velen bekend terrein was maar ook weer nieuwe openingen gaf. Mede daarom was het een geslaagde middag die met een gezellig samenzijn eindigde.
 

P. de Leeuw