Bijeenkomst 15-12-2017

Vrijdag 15 december organiseerde het Parkinson Café Breda de jaarlijkse Kerstviering. Met 54 personen (inclusief de vrijwilligers) was het een goed bezochte bijeenkomst. Retty van Roon opende de middag om 14:00 uur. Zij heette alle bezoekers en niet te vergeten de 5 muzikanten van Kwintet Amusant en verhalenvertelster Rika van harte welkom en wenste iedereen een fijne middag.
 

Het programma startte muzikaal. Kwintet Amusant is een vriendengroep binnen de harmonie Amor Musae uit Prinsenbeek. Zij openden met 5 muzikale nummers, waarbij ieder nummer werd ingeleid met een korte toelichting. Dat werd zeer gewaardeerd en was echt van meerwaarde. Na dit optreden was er een korte pauze.
 

Daarna was het de beurt aan verhalenvertelster Rika. Zij hergroepeerde het publiek om niet met haar rug naar mensen toe te hoeven staan en begon met een korte uitleg over wie zij is, waar zij vandaan komt en hoe ze gekomen is tot het vertellen van verhalen. Haar eerste verhaal ging over De Goede Prins en het tweede was een kerstverhaal.
 

Hierna sloot Kwintet Amusant het programma met nog een vijftal nummers. Als dank kregen de muzikanten en de verhalenvertelster een fles wijn mee naar huis, waarna Retty van Roon iedereen namens het hele team bedankte voor de aanwezigheid en een goede thuisreis en fijne feestdagen wenste.



Evert van Roon